Steenkorven

Steenkorven

Steenkorven schanskorven erfafscheiding gevelbekleding

Steenkorven zijn een andere benaming van schanskorven. Een steenkorf is een korf dat wordt gevuld met bijvoorbeeld breuksteen of glasbrokken. De steenkorf vindt zijn oorsprong in de middeleeuwen, waar het vaak gebruikt werd in forten. Tegenwoordig wordt het vaak gebruikt voor zowel constructieve als decoratieve doeleinden. Er is namelijk veel vrijheid bij het ontwerpen van steenkorven, en de montage is erg gemakkelijk. Ook laten steenkorven water door, zijn ze eenvoudig te gebruiken voor tijdelijke structuren door de eenvoudige montage, en is het een goede geluidsisolatie, waardoor het ook erg handig is als geluidswal.

Daarnaast zijn steenkorven erg duurzaam, omdat de gebruikte materialen lang meegaan. De korven worden vaak getrokken uit (roestvrij) staaldraad. Ook kunnen steenkorven gecombineerd worden met andere materialen, waaronder betonpalen of een houten schutting. De levensduur van steenkorven staat gelijk aan dat van een gemetselde muur, wat ongeveer 60 jaar is. Steenkorven kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als urnenmuur, openhaard, barbecue, tuinmeubilair, erfafscheiding etc. Maar zoals al eerder genoemd is er veel vrijheid met het ontwerpen, dus is naast het genoemde nog veel meer mogelijk!

Steenkorven kunnen ook gebruikt worden als grondkleding of gevelbekleding. Steenkorven als grondbekleding komt van pas bij oeverbescherming, bij de her-aanleg van stromen en bij het tegengaan van uitschuring en erosie. Bij het plaatsen van steenkorven is geen fundering nodig, een goed aangedrukte grond is voldoende om steenkorven op te plaatsen. De korven van de steenkorven kunnen ook gebruikt worden als bladkorven. In de herfst kunnen bladeren veel overlast veroorzaken. Het kan ervoor zorgen dat regenwater niet kan weglopen, het geeft veel troep en als het nat wordt kan het behoorlijk gevaarlijk worden. Tijdens de herfst kan men alle bladeren in de bladkorven doen waardoor alle problemen verholpen kunnen worden. De bladkorven kunnen na gebruik weer opgevouwen waardoor u in de lente en zomer niet tegen een bladkorf hoeft aan te kijken. Ook kunt u doordat ze makkelijk te gebruiken zijn, de bladkorven ook verplaatsen. Zo ziet u maar weer dat de mogelijkheden met steenkorven eindeloos zijn, en u veel vrijheid heeft met het ontwerpen. Als u vragen heeft, of advies wilt over uw ontwerp, kunt u contact met ons opnemen via ons contactformulier.