Steenkorven Twente

Steenkorven Twente

schanskorven twente steenkorven

In Twente zijn steenkorven ondertussen steeds bekender. Steeds vaker krijgen wij naast projecten voor gemeentes ook steeds meer vraag naar steenkorven voor in de tuinen. Zo vinden veel mensen het een ideale optie voor erfafscheiding, doordat er veel mogelijk is met de verschillende breukstenen, en het ook functioneert als geluidswal. Ook het feit dat steenkorven onderhoudsvrij en erg duurzaam zijn is erg aantrekkelijk, er hoeft geen heg meer gesnoeid te worden. Daarnaast vindt men de vrijheid tijdens het onderwerpen ideaal. Elk idee of wens dat ze hebben kan gerealiseerd worden, van erfafscheiding tot barbecue tot openhaard tot bloembak, niks is te gek. In Twente hebben we al veel mooie projecten gerealiseerd. In Oldenzaal bij het nieuwbouwproject Stakenbeek hebben we een wand met 70.000 stenen verwerkt. Ook hebben we daar met steenkorven een oeverbescherming aangebracht wat een erg fraai beeld geeft. In de buurt van Twente, in Olst, Overijssel, hebben we een urnenmuur neergezet. Deze muur is opgebouwd uit korven gevuld met breukstenen. In de korven zijn verschillende plekken vrijgelaten voor urnen.

In Oldenzaal hebben we al meerdere steenkorven geplaatst. In onze galerij kunt u bij een aantal afbeeldingen zien wat we hebben gedaan bij een huis. Daar kunt u zien dat de steenkorven niet alleen recht en hoekig hoeven te zijn. Schanskorven kunnen ook in een bocht geplaatst worden zonder hoekig vormgegeven te zijn. Ook kunt u zien dat de stenen die u in de korven verwerkt, ook verder verwerkt kunnen worden in de tuin. Waardoor er een geheel kan ontstaan tussen uw ontwerp met steenkorven en de rest van de tuin. Aan de steenkorven kan ook verlichting bevestigd worden. De draden van de lampen kunnen verwerkt worden in de korven waardoor deze niet zichtbaar zijn en het een netjes geheel wordt.

Bij Schanskorven Twente kunnen de steenkorven voor u vullen met de door u uitgekozen breukstenen, of u kunt ervoor kiezen om zelf de korven te vullen. Als u de stenen handmatig plaatst is er een grotere dichtheid dan wanneer u dat niet doet. Maar dat hangt natuurlijk ook af van welke steen en grootte van de steen u kiest.