Schanskorven als urnenmuur

Schanskorven als urnenmuur

 

urnenmuur schanskorven steenkorven twente

Steeds vaker is er op een begraafplaats een plek voor de urnen. Bij Schanskorven Twente realiseren we met schanskorven een urnenmuur, wat een ideale gedenkplaats wordt. Elke urn krijgt zijn eigen ruimte, en men kan zelf kiezen of deze ruimte open of gesloten wordt. De muur kan zo lang worden als dat het nodig is, en zoals bij alle schanskorven heeft men veel vrijheid met het ontwerpen. Ook de breukstenen, de vulling van de schanskorven, zijn naar het ontwerp van de begraafplaats, of andere plek waar de urnenmuur komt te staan, aan te passen. In onze galerij kunt u een voorbeeld zien van een urnenmuur die wij geplaats hebben in Olst. Hier hebben wij een rechthoekige muur geplaatst, maar dit is dus naar uw idee aan te passen.

Vaak is op de bestaande begraafplaatsen de plek waar de urnenmuur komt te staan moeilijk te bereiken, doordat er al veel bebouwing omheen staan. Bij ons is dat geen probleem. De korven zijn makkelijk te vervoeren en daar komen geen machines bij kijken. De stenen kunnen ook met Big Bags vervoerd worden, waardoor elke plek bereikbaar is, en geen project ons te gek is.

Doordat de schanskorven van duurzaam materiaal zijn gemaakt, gaat het lang mee. De korven zijn getrokken uit (roestvrij) staal en de korven worden gevuld met verschillende natuurstenen zoals breuksteen, maar kan ook gevuld worden met glasbrokken. Zo hoeft u niet over een paar jaar al de urnenmuur te vervangen, en blijft de gedenkplaats voor de overleden persoon gewoon intact. Ook hebben de schanskorven geen onderhoud nodig, waardoor men er na het plaatsen niet meer druk mee is om te onderhouden, en alleen nog van de mooie gedenkplaats kan genieten.
Wel kan ervoor gekozen worden om een deel of het geheel van de schanskorven van de urnenmuur te laten begroeien met klimplanten of andere beplanting. Dit geeft een natuurlijker effect en kan ervoor zorgen dat de urnenmuur opgaat in haar omgeving, en het past bij het ontwerp. Door de vele mogelijkheden is de urnenmuur helemaal aan te passen aan uw wensen, en heeft u een grote vrijheid in het ontwerpen.