Schanskorven als grondbekleding

Schanskorven als Grondbekleding

 

Grondkleding schanskorven erosie uitschuring matrassen

Schanskorven kunnen naast dat ze gebruikt worden voor gevelbekleding en urnenmuren, ook gebruikt worden voor grondbekleding. Grondbekleding kan dienen als oeverbescherming, her-aanleg van stromen, maar kan ook erosie en uitschuring tegengaan. Dat komt mede doordat de vulling van de schanskorven, vaak bestaande uit breukstenen, erg slijtvast is.

De schanskorven kunnen bijvoorbeeld geleverd worden als matrassen. Deze kunnen dienen als oeverbescherming, of helpen bij de her-aanleg van stromen. Doordat de vulling van de schanskorven vaak erg slijtvast is (hangt er natuurlijk wel van af welke vulling u kiest, maar daarvoor kunnen wij u adviseren), gaan de matrassen gemaakt van schanskorven erg lang mee.

Ook kunnen de matrassen gebruikt worden om erosie en uitschuring tegen te gaan. Erosie komt door bijvoorbeeld de wind of stromend water. Erosie en uitschuring zijn vaak moeilijk tegen te gaan, omdat veel materialen niet duurzaam en slijtvast genoeg zijn. Maar met het plaatsen van matrassen gemaakt van schanskorven is het mogelijk om dit tegen te gaan.

In de galerij bij het mapje Stakenbeek kunt u een voorbeeld van de oeverbescherming zien de we hebben aangebracht. De oeverbescherming zorgt voor bescherming van de oever. De schanskorven zorgen ervoor dat de oever rondom de waterlijn instant blijft. De stenen die in de schanskorven worden gebruikt kunnen naar smaak, of de rest van de omgeving worden aangepast. Zo kunt u kiezen uit verschillende soorten breukstenen zoals Grauwacke en Bassalt. Deze stenen zijn erg slijtvast en daardoor dus erg duurzaam, ze gaan een lange tijd mee. U kunt er ook voor kiezen om de schanskorven voor een deel of geheel te laten begroeien met klimplanten of andere beplanting. Dit geeft een natuurlijk effect en kan ervoor zorgen dat de schanskorven opgaan in hun omgeving.

De korven worden getrokken uit (roestvrij) staal en de vulling van de schanskorven bestaat vaak uit breukstenen, welke erg slijtvast zijn. Dit maakt de schanskorven erg duurzaam. Ze gaan erg lang mee en zijn dus niet snel aan vervanging toe. Ook hebben de schanskorven weinig tot geen onderhoud nodig. Zo hoeft u als de korven eenmaal geplaatst zijn daar nog weinig tijd aan te besteden waardoor u meer tijd overhoudt voor andere dingen.