Schanskorven als gevelbekleding

Schanskorven als gevelbekleding

Gevelbekleding schanskorven steenkorven breuksteen

Schanskorven kunnen naast dat ze gebruikt worden voor bijvoorbeeld erfafscheidingen en urnenmuren, ook gebruikt worden als gevelbekleding.
Tegenwoordig worden schanskorven steeds vaker gebruikt in de stedenbouw als gevelbekleding. Dit komt omdat schanskorven een robuust uiterlijk hebben, en het een zeer geraffineerd aanzicht geeft. Een simpel gebouw kan door het plaatsen van schanskorven een luxe-uitstraling krijgen. Bij de schanskorven kunt u zelf de vulling kiezen, waardoor u het kunt aanpassen aan de rest van het gebouw en de omgeving. Als u een erg isolerende muur wilt zult u een grotere dichtheid nodig hebben. Dit hangt af van de grootte van de steen en hoe de stenen in elkaar grijpen. Een grotere dichtheid zorgt voor een grotere isolatie, waardoor de muur ook functioneert als geluidswal. Dit is alleen bereikbaar als zorgvuldig wordt toegezien op het vullen van de steenkorven, zodat grote holle ruimtes vermeden worden. Ook de hardheid van de steen, breuksterkte, vorstgevoeligheid en weerstand tegen verwering zijn ook van groot belang.

Doordat de korven worden getrokken uit (roestvrij) staal en de vulling van de korven vaak bestaat uit breukstenen, welke erg slijtvast kunnen zijn, zijn de schanskorven erg duurzaam en gaan ze langere tijd mee. Daardoor hebben schanskorven een levensduur die gelijkstaat aan die van een gemetselde muur, wat ongeveer 60 jaar is. Daarnaast hebben de schanskorven weinig tot geen onderhoud nodig. Als de korven eenmaal geplaatst zijn heeft u er niet veel werk aan, en kunt u voornamelijk gaan genieten van het nieuwe, luxe aanzicht dat de gevel nu heeft.
U kunt zelf bepalen hoe uw schanskorven eruit gaan zien. U heeft veel vrijheid in het ontwerpen en kunt zelf de vulling van de korven kiezen. Zo kunt u ervoor zorgen dat de schanskorven passen in de omgeving. U kunt er ook voor kiezen om de schanskorven voor een deel of geheel te laten begroeien met klimplanten of andere beplanting. Dit geeft een natuurlijk effect en kan ervoor zorgen dat de schanskorven opgaan in hun omgeving, en passen bij uw ontwerp en de rest van het gebouw. Als u vragen heeft over uw ontwerp kunt u altijd contact met ons opnemen via ons contactformulier.